Ahad, 29 Julai 2012

Event UiTM P.Alam

Assalamualaikum.... Salam Ramadhan

Alhamdulilah,dah 9 hari kita berpuasa...rasa cepat ja masa berjalan...x sabaq nak balik rumah..hehe..Kat sini,Test 1 utk student asasi sedang dijalankan & Insyaallah,hari rabu @ Sabtu ni habis la...dah lama x post kat blog ni...sibuk sikit,x dan nak update post...

Post kali ni nak share sikit la event2 best  yg berlangsung sebelum Ramadhan di sini @  yg dianjurkan oleh UiTM....Untung dok sini sebab student2 asasi diberi peluang utk sertai program2 yg boleh dikatakan peluang sekali seumur hidup la...

Ok la,drpd dok melalut panjang,jom kita tgk apa event yg best kat sini....

minggu kedua kat sini, hari rabu 13/6/2012 ada program Bicara Kampus :Turn To The Right.Yg bestnya program ni menjemput Sham Kamikaze,Farah Asyikin & Ustaz Hafiz(CITU UiTM S.Alam) sbg panellist...best la..selain perkongsian ilmu,dpt jgk jumpa artis2 yg dah berhijrah ni...



lepas tu,semingu lepas tu (22/6/2012_:Jumaat) ada program Mass Gathering.Kali ni yg dijemput ialah Novelis Islamik Terkenal,Fatimah Syarha...haha..mula2 x kenal sapa Fatimah Syarha,tapi lepas org bg tau dia novelis terkenal,baru la ingat karya2 dia...kali ni,dia berbicara tentang Persahabatan....




tak habis lagi,ni,waktu Nisfu Syaaban hari tu  5/7/2012,khamis,ada program Wacana Ilmiah...kali ni depa jemput Ustaz Don Daniyal Don Biyajid utk sampaikan ceramah ttg ramadhan...mmg best la...puas dpt dengaq dia caka utara...maklumlah,kat sini nak cakap kedah pekat2,org x faham pulak kan....


Sebelum program Ustaz Don tu,Menteri Pengajian Tinggi,Dato'Seri Khaleed Nordin mai UiTM P.Alam(kalau x silap,hari Isnin) utk perasmian Klinik Optometri Bergerak,UiTM Puncak Alam....Naib Canselor,Dato' Sahol Hamid pun ada jugak...sapa2 yg ni pi boleh,tp waktu tu ada kelas pulak,tak boleh la pi.......

2 hari lepas tu pulak(7.7.2012) ,km diberi peluang utk bertemu dgn Perdana Menteri Malaysia,YAB DS Mohd.Najib Tun Abdul Razak....Perghhh,best...untung sangat dapat pelaung sekali seumur hidup ni..km dijemput atas kapasiti sebagai mahasisiwa utk Konvensyen Pemikir Muda Malaysia yg berlangsung kat Dewan Agong Tuanku Canselor,UiTM Shah Alam...Bukan Pm ja dpt km jumpa,ramai lagi yg hebat2.Antaranya,Dato' Dr Sheikh Muszaphar Shukor,Ally Iskandar ,Menteri Belia & Sukan,Dato' Shabeery Cheek,Timbalan Menteri Kesihatan,Dato' Rosnah Rashid Shirlin,Ustaz Fathul Bari,Ahli Parlimen P.Kamalantahn dan ramai lagi la....mmg best ....Terbaik!!!!


pengacara program:Ally Iskandar


PM Kita ^_^ ucapan pelancaran


panellist : Our Angkasawan


saya  seorang Pemikir Muda Malaysia :)


suasana ketika pembentangan sesi petang @ DATC,UiTM Shah Alam




Seminggu lepas tu pulak,kumpulan2 yg bertuah ni (x termasuk kump.km) berpeluang pi Esplanade,KLCC utk pelacaran program 1M4U.....wahh,best la depa,lagi ramai org2 hebat kat sana..haha

Khamis depan,dengaq kata penghuni2 kolej R1 & R2 yg bertuah dpt pi Buka Puasa bersama SPB Yang Di-Pertuan Agong & Sultan Selangor....Wahhh....yg ni sapa yg dapat,tapi x pi,mmg rugi la,peluang sekali seumur hidup tu...kali ni,Tahap Keinginan nak ikut & Tahap Cemburu km ni mmg tinggi la...dah la buka puasa free,dpt pulak jumpa Agong & Sultan Selangor tu...untung2.....
*Sapa2 yg x mau pi tu,saya sudi ganti..hehe....rindu nak tgk Agong,baginda kan Sultan Kedah....

Alhamdulilah,rasa bersyukur sangat sbb diberi peluang utk berjumpa dgn org2 yg hebat....Mungkin,ni salah satu hikmah sebab apa Allah hantar saya ke UiTM,bukan ke matrikulasi,bukan jugak ke Kolej Mara Seremban...saya bersyukur sangat bila fikirkan ni balik....saya percaya,setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya....

Setakat ni,yg tu ja la program2 besaq yg ada kat sini..Insyaallah,dengaq kata lepas ni banyak lagi program terutamanya untuk Bulan Kemerdekaan & Hari Malaysia serta sambutan Aidilfitri...


*harap2 lepas ni,dapat la join2 lg byk event & dpt jumpa  ramai lg org2 yg hebat....

waallahu'alam

Salam Ramadhan
Salam 1 Malaysia
Salam 1 UiTM