Khamis, 7 Jun 2012

Minggu Destini Siswa UiTM Jun 2012

Assalamualaikum...

Alhamdulilah,semalam habis sudah Minggu Destini Siswa Jun 2012 di UiTM Puncak Alam..
Minggu Destini Siswa(MDS) ni merupakan minggu orientasi di UiTM...Bermula 2/6 2012 bagi wave 1 dan 3/6/2012 bagi wave 2.. Wave 1 dan wave 2 adalah 2 kumpulan yang mendaftar pada 2 hari yang berbeza.

Di Puncak Alam,MDS berlangsung 4 hari.. memang best la MDS kali ni..walaupun tak cukup tidur & kurang minum air...
UiTM PUNCAK ALAM...PEMANDANGAN DARI KOLEJ RAFLESIA

Berikut serba sikit mengenai perjalanan MDS Jun  2012 di UiTM Puncak Alam...aktiviti ni adalah aktiviti wave 1,pelajar2 yg mendaftar pada 2/6/2012

 Hari 1 : 8.30-430 : pendaftaran kolej kediaman.(Kolej Raflesia bagi siswi,kolej Angsana bagi siswa)

             malam : pembahagian kumpulan

Hari 2: pagi-petang :Pendaftaran wave 2,semakan semua dokumen penting dari pagi sampai petang,belajar
                               nyanyi lagu UiTM,MDS : "Wawasan setia warga UiTM,UiTM di hatiku & lagu MDS"

            malam : main game2,nyanyi2,tepuk2... haha.. sambil2 tgk "lawak ke der"..haha..mmg x letih langsung

Hari 3 :pagi-petang : Pendaftaran akademik sampai petang..memang ramai,ambil masa yang lama,Taklimat
                                Kolej kediaman

           malam : Persediaan utk majlis pelancaran MDS, main game2,nyanti2,tepuk2,tgk "lawak Ke Der"...

Hari 4 : Pagi : Pelancaran serentak Minggu Destini Siswa UiTM seluruh Malaysia oleh Naib Canselor UiTM
                    Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar secara langsung dipancarkan dari UiTM      
                   ShahAlam

            Petang & malam : Taklimat Asasi,Keselamatan & Peraturan Universiti

Hari 5 :pagi :  Taklimat i-learn,taklimat pelajar

           petang : senamrobik perdana wave 1 bergabung dgn wave 2

          malam : Majlis penutup "Masihkah Kau Ingat...suatu MDS 2012" haha..majlis malam penutup ni mmg
                      terbaik la.ala2 ABPBH gitu... .Abang2 & kakak2 mmg sporting,siap raikan hari lahir kawan2
                     yg lahir spnjg  minggu MDS ni.Malam tu juga ada beberapa anugerah.Antranya"Biro paling
                     mencabar(Biro Makanan),Biro paling popular (Biro Sahsiah,Disiplin & keselamatan,SDK)

Kesimpulannya MDS Jun 2012 @ Puncak Alam memang best la..tak kena kawad,lari2...tp mana ada orientasi yg cukup tidur kan? MDS kena bangun pukul 5.00 pagi dan tidur 1 pagi... haha..mandi pulak sempat sehari sekali ja... tu pun waktu bangun pagi...mmg jadual MDS padat,jadi air mineral,bawak la byk2 ye.. lg pun,Puncak Alam ni kawasan dia besar..perjalanan dari satu tempat ke satu tempat mmg jauh..selalu naik turun tangga...1 lagi,jgn lupa bawa baju yg secukupnya sbb mmg tak sempat basuh sepanjang MDS ni...kalau rajin,iron siap2,tak la letih badan...

Semua biro yg bertugas menjalankan tugas masing2 dengan baik walaupun kakak2 dan abg2 yg bertugas utk menjaga pelajar seramai hampir 3000 org ni hanyalah ada 78 org sahaja...
HARI TEAKHIR MDS @ KKPR

MDS Puncak Alam mmg best,blh belajar tepuk2..haha..siap boleh tgk "lawak ke der" lagi..haha...

MALAM MASIHKAH KAU INGAT..SUATU MDS JUN 2012
Di kesempatan ni,nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua abg2 & kakak2 pm dan EC yg bertugas menjaga km seperti adik sendiri walaupun terpaksa ponteng kuliah....sayang semua !!!!

Thanks to abg2 & kakak2 yg menjaga wave 1.. Antaranya Abg Angah "Whatever !" ,Abg Jimmy sempoi,Abg Azam,Abg Ehsan,Helmi,Syuk,Syafik,Wan,Alex,Fendi,Zafran,Din,Habib,Wan,Oppa Hafizi ,Zakuan dan ramai lagi....

Thanks to kakak Atin,Lala,Mirrah,Dayah Wan,Chu,kak Jannah Comel,Putri dan ramai lagi...

Insyaallah,peluang yg km ada ni akan km gunakan sebaik mungkin utk mengubah destini anak bangsa kita..

UiTM.....Usaha Taqwa Mulia.....



PUNCAK..... DI HATI !!!!!






1 ulasan:

putri ayu berkata...

as salammm
saya pun students kat uitm puncam alam jugakk..asasi sains..
mcm knl je awak niee??