Sabtu, 25 Disember 2010

MAHER ZAIN


assalamualaikum..

la ni bila buka blog blogger2 kat Malaysia...
pasti ada yg cerita pasai Maher Zain...
confirm la 1Malaysia kenal dia la ni...
kat bawah nie ada sikit pasai dia.....

Name: Maher Zain
Age: 29 years old
Nationality: Swedish (of Lebanese origin)
Education: BA in Aeronautical Engineering
Previous Job: Music Producer
Worked with in the past: RedOne: Akon, Lady Gaga, etc
Album Name: Thank You Allah
Number of Tracks: 13
Release Date: 1st of November 2009
Record Label: Awakening Records


Maher Zain ni antara artis yg hebat sbb dia ada ijazah kejuruteraan penrbangan...
HEBAT...sapa kat org ISLAM x boleh maju kan???

lagu dia lain drpd yg lain...
kalau dulu nasyid org tak berapa nak layan...
tapi bila dgr lagu dia,semua pakat minat...
lagu Maher ZAin mmg sedap ditambah pulak lirik dia penuh bermakna..

Antara lagu2 Maher Zain:

Insha Allah
Allahi Allah Kiya Karo
Ya Nabi Salam Alayka
Always Be There
Palestine Will Be Free
Thank You Allah
Never Forget (feat. Maher)
Hold My Hand
Awaken
The Chosen One
Insha Allah (Arabic Version)
Insha Allah (French Version)
Baraku Allahu Lakuma
Is Allah Satisfied With Us (Mastered)

kira semua peringkat umur layan lagu dia..

Sekolah Kita pun terkena tempias lagu dia jugak...
contoh....waktu konvo.form 5...pihak pengurusan buka lagu BARAK ALLAH...
la ni kalau pi Kenduri,supermarket kedai makan semua buka lagu Maher Zain....

kalau @ FB ,Fan Dia dah ada lebih 1juta...& dia merupakan artis Islam pertama yg ada peminat sebanyak tu...MAsyaallah...

baru2 ni..dia ada buat konsert kat M'sia..lebih 3000 peminat mai konsert tu..kalau dulu kat M'Sia ada fenomena TsuMawi,la ni kena tempias fenomena TsuMaher pulak :)

Tiada ulasan: